Limburg Totaal

Wedvlucht Chimay op 13 april 2019.

Aantal duiven 5509. Los 11.15 uur. 1e duif 13.09.17 uur. Snelheid. 1270.022 m/pm.

Het begin van de Combinatie Nix uit Bocholtz  is al denderend!

Goud bij het SS-Straaljagers en Goud bij Limburg Totaal.

 

De eerste vlucht van het seizoen van 2019 bij Limburg Totaal is er een geworden die de liefhebbers lang in het geheugen zal blijven.
En waarom? Om dat het winters koud was en we zo af en toe ook nog een sneeuwbui werden getrakteerd.
Het was echt geen klimaat om duiven te laten vliegen. Maar er zijn altijd moedigen die niet bang zijn voor een beetje kou of een buitje.
Bij Limburg Totaal waren dat liefst 301 deelnemers die in totaal toch nog 5509 duiven aan de streep brachten.
Gezien de omstandigheid toch nog een aardige massa. En als je van dat aantal als eerste aantikt dan mag je gerust alleluja roepen en de handen in de lucht steken.
Dat is dan beslist niet overdreven! In elk geval was iedereen donders nieuwsgierig hoe het op zaterdag zou gaan uitpakken.
Er werd zich afgevraagd of überhaupt de duiven zouden los komen. Maar de geruststelling die kwam al in de vroege morgen.
Al heel vroeg in de ochtend was de zon al aanwezig. Dat gaf al direct een aangename aanblik van de zaterdag.
De lucht was helder en mooi blauw waarin witte wolken door de koude noordoosten wind werden voortgedreven.
Hoewel het bibberend koud was gaf dat de deelnemers moed en vertrouwen.
De afdeling Limburg melde tijdig dat het op de vlieglijn een mooi open weer was en de duiven een goed zicht hadden om naar huis te vleugelen.
Maar daar op het tijdstip van die berichtgeving de temperatuur nog erg laag was werd er bij vermeld dat gewacht werd met lossen tot het enige graden warmer zou zijn.
En dat liet niet erg lang op zich wachten. De klok wees 11.15 uur aan toen de duiven vrije baan kregen.
Natuurlijk hebben zich de duiven even verschrikt toen ze van uit de warme manden naar de kille buitenlucht in doken.
Dat heeft niks afgedaan aan het snelle vertrek. De vaart zat er al direct goed in omdat de duiven in heel korte tijd hun richting naar huis hadden gevonden.
Aan het thuisfront werd de nieuwsgierigheid ten top gedreven. Hoe zouden de duiven afkomen vroeg zich iedereen af.
De grote pessimisten die voorspelden dat het op een fiasco zou uitdraaien. Maar die kregen lik op stuk. De vlucht die kreeg een verloop alsof er niks aan de hand was.
De concoursen waren overal snel afgelopen. In Bocholtz bij de Combinatie Nix daar was genoeg te zien. Ze waren immers met 49 duiven in de wedstrijd.
Vader Jos en de zonen Ralf en Pascal die hadden verwacht dat de kopduiven zo rond 13.15 uur zouden kunnen arriveren.
Maar hun haren rezen te bergen toen om 13.09 uur plotseling een van hun duiven als een speer op de klep viel en naar binnen stoof.
Het ging zo snel dat ze de kleur van de duif niet konden bepalen. De adrenaline bij de mannen Nix die stuwde op dat moment door hun lijf.
Het was hun jarige weduwnaar met ring 8/1311881 die hun de schrik op het lijf had gejaagd. De juiste aankomsttijd van de jarige doffer was 13.09.17 uur.
Nou toen die in het bakkie zat werd het wachten op hun volgende. En die volgende kwam om 13.17. 09 uur wat dus bijna 8 minuten later was.
Hieruit kon men er van uitgaan dat de “881” een steenvroege duif moest zijn. En dat vermoeden werd werkelijk.
Met ruim verschil wint de Combinatie Nix niet alleen bij het samenspel “de Straaljagers” maar ook bij Limburg Totaal. Hoe kun je nog beter beginnen?
In Bocholtz wordt zich verkneukeld! Hun gewin bij het samenspel “de Straaljagers” werd : 1-12-17-19-20-22-24-28-29-30-33-34-42-43-50 wat een totaal is van 15 prijzen.
Bij Limburg Totaal werden dat 23 prijzen in het ganse met als klapstuk het roemrijke Goud op het podium.
Om te winnen van 300 liefhebbers en de snelste duif te hebben van 5509 duiven dat is gewoonweg een huzarenstuk.
Om na te doen! De winnende doffer “1311881” is er ene die uit prima hout is gesneden.
De ouders, zowel de vader als moeder, die zijn uit het soort duiven van Lei Vromen uit Eygelshoven en van Leo Overheem uit Kerkrade.
De duivenkolonie van eerst genoemde Lei Vromen bestond voornamelijk uit dat soort. En veel van dat soort zit nu op de hokken bij Nix in Bocholtz.
Om de doodeenvoudige reden dat vader Jos Nix met zijn zonen Ralf en Pascal in 2014 het hele duivenbestand van Lei Vromen overnam.
Vanwege gezondheidsredenen moest Lei Vromen toen noodgedwongen de duiven van de hand doen. Dat dit goed materiaal is dat bewijst de winnende 1311881 van deze Chimay.  
Dat de combinatie met de zege op deze Chimay al hun kruit hebben verschoten dat kan vergeten worden. Die hebben heus nog heel wat meer pijlen op hun boog.
Niet alleen op de korte vluchten maar ook op de eendaagse en de grote fond.
Voor de vluchten tot 500 kilometer doen ze mee met duiven van de kampioen Jonny Jonckers uit het Belgische Linter en voor de vluchten die nog meer kracht vergen daarvoor hebben ze het echte fond duiven.
Namelijk het soort van Jo Buscher-Alberts uit Elsloo, de Gebroeders Vluggen uit Gulpen en Geert Schmitz uit Simpelveld en niet te vergeten van Ron Hermans uit Voerendaal.
Als je bijvoorbeeld nazaten hebt van de beruchte “11” van Buscher-Alberts uit Elsloo en uit de bewezen duiven van de andere genoemde fondvedetten dan kun je echt zeggen dat je fond kwaliteit bezit.
Dus bij de Combinatie Nix is genoeg perspectief aanwezig. Daarbij laten ze niks aan het toeval over. En ook niet wat betreft de kost die de duiven in de voerbak krijgen.
Het gebruikelijke duivenvoer dat bestaat hoofdzakelijk uit de mengelingen van Beyers met het etiket Galaxy op de zakken.
Dat wordt gekocht bij het Duivenkweekcentrum Limburg met name de Gebroeders Simons & zonen in Ransdaal. Niet alleen het duivenvoer kopen we daar maar ook andere duiven benodigdheden zegt Ralf.
En je wordt er op je wenken bediend. Hebben ze het product niet in hun zaak <wat zelden voorkomt>  wat we willen hebben dan wordt dat voor ons besteld en krijgen het op verzoek ook nog thuis bezorgd. Service van de zaak!
Om verder goed te presteren met de duiven is de Combinatie Nix Belgisch getint.
Ze worden namelijk medisch begeleid door de duivenarts Norbert Peters uit het Belgische As en ze hanteren het vliegsysteem van hun vriend Jonny Jonckers uit Belgische Linter. 
Om bijna 50 procent prijs te spelen en de te winnen bij een deelnamen van 5500 duiven daar moet men heel wat voor in de mars hebben.
Omdat men maar al te goed weet dat een vlucht van Limburg Totaal geen kinderspel is. De concurrentie in dat spel is altijd zeer sterk.
En iemand die zich in dat gezelschap weet te manifesteren dat is, of zijn kanjers.
De Combinatie Nix in dit geval hebben de vlucht gewonnen met een tomeloze inzet, en met duiven die van super kwaliteit zijn.
Spelen tegen de toppers van Limburg dat is voor iedereen een waagstuk en moet je de sport bedrijven op het scherp van de snede.
Het petje mag af voor de mannen uit Bocholtz met de daarbij welgemeende felicitaties. PROFICIAT.!!!!!

P.
Schepers. 

Nieuws flits !!

Recent geplaatste Reportages