Stichting Fondduiven.nl

Welkom bij Stichting Fondduiven.nl

Nu online op fondduiven

We hebben 33584 gasten en 129 leden online

top

nlzh-TWenfrdeitjaptrues

Laatste nieuws

Recente uitslagen

CB Login

Uitslagen 2017

info Jackpot 2017

CB Online

Wie is online

We hebben 33584 gasten en 129 leden online

Op zondag 8 mei werd Sezanne vervlogen en vanwege de hitte werd er nogal wat commentaar op social media gegeven over ophalen op het heetst van de dag, niet minder duiven in de manden, bovenste rij niet vrij laten, enz. Van dat eerste punt dacht ik: hebben wij de afgelopen jaren iedere keer gehad en nu zijn anderen eens aan de beurt. We hebben al jaren gepleit voor inmanden op donderdag en los op zaterdag voor Sezanne, juist vanwege deze problemen, zeker bij de jonge duiven. Ieder jaar opnieuw afgewezen of weggestemd in het district, vanwege latere ophaaldienst in andere verenigingen van ons district. Voor de rest is het natuurlijk jammer, dat er geen maatregelen zijn genomen door ons afdelingsbestuur. Gevolg was veel achterblijvers en na enkele dagen nog lege plekken op de hokken, waardoor minder duiven voor de rest van het seizoen. In ons samenspel waren er 975 duiven ingemand voor deze Sezanne en de duiven werden om 7.45 uur gelost met een zuidoosten wind, die naderhand overging naar oost en ook in sterkte nam de wind toe, terwijl de duiven huiswaarts vlogen. De snelste duif in de CZ90 werd geklokt door Mark Renneberg uit Schinveld, die daarmee zijn 2e zege van dit seizoen pakte. De winnaar draagt ringnummer NL2013-1531270 en hij vloog 80,2 km/uur, ofwel 1336 meter per minuut. Hiermee was hij 100 meter per minuut langzamer dan de snelsten van de provincie. Bovendien waren er op ons samenspel na zo’n 10 minuten slechts 20 duiven geconstateerd. We zullen wel allemaal rotzooi hebben, hoor ik velen denken. Het zal wel. Mark stuurde mij het volgende over de winnaar: Het was in  eerste instantie een vlucht met gemengde gevoelens. De duiven kwamen niet vlot naar huis. Na het afslaan van de klok waren nog 9 stuks niet present, waaronder de ‘47 die op dit moment mijn beste duif is. Ze kwamen de hele dag binnengedruppeld maar geen ‘47.

's Avonds moesten er nog 3 komen. Gelukkig zaten deze maandagochtend in de spoetnik en was alles thuis. De vader van de ‘270 is de stamvader van het hok, de NL05-1791177 (Schlechtriem x Vandenabeele). De moeder is een zuivere Vandenabeele via G. van der Pol uit Utrecht, namelijk de NL12-1405736. Dit is een kleindochter van Captain Blue van moederskant en een kleindochter van Nesten van vaderskant. Hij was als 3e getekende ingezet, omdat het een duif is, die het beter doet als het iets zwaarder wordt. Tot zover Mark, die er 18 mee had en er 5 in de prijzen klokte.

De 2e prijs is voor de 2e getekende van Pedro Huntjens uit Brunssum, die evenals Mark ongeveer 10 minuten later zijn 2e duif kreeg. Pedro pakte er 6 van de 11 in de prijzen.

Bert Bost uit Schinveld pakt de 3e prijs en hij doet dat met zijn 1e getekende. Ook hier 10 minuten tussen de eerste en 2e duif. Bert pakt er 3 in de eerste 20 en klokt er 5 van de 13 in de prijzen.

De prijzen 4, 8 en 9 zijn voor de combinatie Cuddy-Ovaska-Galley uit Bingelrade. Zij blijven iedere week in de top vertegenwoordigd. Deze week weten zij er 33 van de 75 in de prijzen te spelen. Uiteraard is dit weer goed voor de grootste serie prijsduiven.

Plaats 5 is voor de 1e getekende van Frits Ruyters uit Doenrade. Deze kleine speler draait elke week wel een redelijke duif. Deze week pakt hij er 3 van de 10 in de prijzen.

Plaats 6 is voor de 1e getekende van Rob van der Ven ui Hoensbroek, die als een van de weinigen ze goed had gekregen. Hij pakt er 13 van de 18 in de prijzen, goed voor het hoogste prijspercentage. Hij stond met 7 op het eerste blad.

Guus Rohs uit Amstenrade pakt de 7e en 11e prijs en klokt er 9 op het eerste blad. Guus had er 49 mee en pakt er 19 in de prijzen.

De top tien wordt volgemaakt door Hub en André Lausberg uit Hillensberg. Zij hadden naast de 10e prijs nog 5 prijsduiven. Zij korfden er 20 in.

Na een warme week, wordt het een jas frisser voor het komende weekeinde, met een noorden wind kracht 3 á 4. We zullen zien wat dat gaat betekenen.